Recepty ostatní

Tvarůžky v pivním těstíčku

30.03.2011 17:35
Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj budete mít chuť!   Na 4 PORCE Příprava: 15 minut + smažení dle potřeby * 1 vejce * 3 lžíce hladké mouky * 2 lžíce světlého piva * špetka sladké papriky * 300 g olomouckých tvarůžků...

Koláč z černého piva s pomerančovou polevou

30.03.2011 17:32
4 vejce 250 g cukru krystal 100 g kukuřičné mouky 200 g hladké mouky 2 dl černého piva 0,5 dl kysané smetany 1 lžíce měkkého másla 1 prášek do pečiva strouhaná kůra z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče Na potírání: 3 lžíce pomerančové marmelády šťáva...

Vepřový medailonek pečený v alpském špeku s jemným bramborovým koláčkem

30.03.2011 17:30
Množství: pro 4 osoby 800 g vepřové panenky 120 g tence krájeného jihotyrolského špeku 800 g oloupaných brambor 2 vejce 30 g hrubé mouky sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvý tymián nebo rozmarýn 150 g zakysané smetany 200 g mražených lesních brusinek 1dl piva 1....

Pořádná pivní cibulačka

30.03.2011 17:26
  Množství: pro 4 osoby 6 cibulí 5 dl černého piva olej a kousek másla 4 stroužky česneku ½ kávové lžičky cukru 6 dl silného kuřecího vývaru sůl a pepř ½ badyánu a špetka drceného kmínu chleba na opečení petrželka 1. Oloupeme cibuli a česnek nakrájíme...

Ruský kvas

27.01.2011 10:19
  Tento recept jsem našel v minulosti někde na netu, bohužel jsem jej zatím nevyzkoušel. Ne že bych neměl odvahu. Suroviny jsou běžně k mání a ani nejsou tak drahé, to pro případ, že by to náhodou nevyšlo. Rovněž příprava není nijak časově náročná a dle slov autora je to pitelné po...

Domácí chléb

27.01.2011 10:17
Při vaření piva se dá dobře zužitkovat i část mláta, které nám zbude po vaření. Základem je příprava kvásku, který já osobně připravuji den před várkou. Na kvásek budeme potřebovat: 660 g pšeničné mouky hladké (Předměřická) 160 g mouky pšeničné nebo žitné (tmavá nebo celozrnná) 110 g...
Záznamy: 1 - 6 ze 6