Zde bych chtěl postupně zveřejnovat recepty svých piv, která vařím.
Převážně se jedná o piva spodně kvašená, vařená dekokčně na dva rmuty.
Pivní recepty
VIŠŇOVÉ
13.01.2011 19:07
Tento recept vznikl jako pokus udělat pivo jiné, než-li klasické chuti. No prostě jsem se inspiroval belgickými speciály a jeden takovýto jsem se pokusil vyrobit v domácích podmínkách.
Objem várky 10 litrů. Vařeno dekokčně na jeden rmut, svrchní kvašení.
Slady:
2kg Český světlý (plzeňský)
0,2...
KRALUPSKÉ TMAVÉ
12.01.2011 20:40
Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní.
Slady:
Český světlý (plzeňský) - 4,43 kg
Černý - 0,10 kg
Mnichovský - 0,39 kg
Průběh vaření, prodlevy, doba chmelovaru i použité kvasnice jsou stejné jako u Kralupského ležáku.
Chmelení:
14 gramů Premiant + 21 gramů Žatecký...
KRALUPSKÝ PILSNER
12.01.2011 20:29
Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní.
Slady:
Český světlý (plzeňský) 4,43 kg
Carapils - 0,25 kg
Vídeňský - 0,25 kg
Postup zpracování popsaný u Kralupského ležáku včetně chmelení, dávkování a kvašení.
KRALUPSKÝ LEŽÁK
12.01.2011 20:19
Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní.
Slady:
Český světlý (plzeňský) - 3 kg
Caraaroma - 0,05 kg
Carapils - 0,23 kg
Vídeňský - 1,32 kg
Vystírku provést do 16 litrů vody teplé 38 stupňů. Prodleva na 38 st. po dobu 20 minut.
Ohřev na 52 stupňů, prodleva na teplotě...
Záznamy: 1 - 4 ze 4