Recepty ostatní
Tvarůžky v pivním těstíčku
30.03.2011 17:35
Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj budete mít chuť!
Na 4 PORCE
Příprava: 15 minut + smažení dle potřeby
* 1 vejce
* 3 lžíce hladké mouky
* 2 lžíce světlého piva
* špetka sladké papriky
* 300 g olomouckých tvarůžků...
Koláč z černého piva s pomerančovou polevou
30.03.2011 17:32
4 vejce
250 g cukru krystal
100 g kukuřičné mouky
200 g hladké mouky
2 dl černého piva
0,5 dl kysané smetany
1 lžíce měkkého másla
1 prášek do pečiva
strouhaná kůra z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče
Na potírání:
3 lžíce pomerančové marmelády
šťáva...
Vepřový medailonek pečený v alpském špeku s jemným bramborovým koláčkem
30.03.2011 17:30
Množství: pro 4 osoby
800 g vepřové panenky
120 g tence krájeného jihotyrolského špeku
800 g oloupaných brambor
2 vejce
30 g hrubé mouky
sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvý tymián nebo rozmarýn
150 g zakysané smetany
200 g mražených lesních brusinek
1dl piva
1....
Pořádná pivní cibulačka
30.03.2011 17:26
Množství: pro 4 osoby
6 cibulí
5 dl černého piva
olej a kousek másla
4 stroužky česneku
½ kávové lžičky cukru
6 dl silného kuřecího vývaru
sůl a pepř
½ badyánu a špetka drceného kmínu
chleba na opečení
petrželka
1. Oloupeme cibuli a česnek nakrájíme...
Ruský kvas
27.01.2011 10:19
Tento recept jsem našel v minulosti někde na netu, bohužel jsem jej zatím nevyzkoušel. Ne že bych neměl odvahu. Suroviny jsou běžně k mání a ani nejsou tak drahé, to pro případ, že by to náhodou nevyšlo. Rovněž příprava není nijak časově náročná a dle slov autora je to pitelné po...
Domácí chléb
27.01.2011 10:17
Při vaření piva se dá dobře zužitkovat i část mláta, které nám zbude po vaření.
Základem je příprava kvásku, který já osobně připravuji den před várkou.
Na kvásek budeme potřebovat:
660 g pšeničné mouky hladké (Předměřická)
160 g mouky pšeničné nebo žitné (tmavá nebo celozrnná)
110 g...
Záznamy: 1 - 6 ze 6