Pořádná pivní cibulačka

30.03.2011 17:26

  Množství: pro 4 osoby

  • 6 cibulí
  • 5 dl černého piva
  • olej a kousek másla
  • 4 stroužky česneku
  • ½ kávové lžičky cukru
  • 6 dl silného kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • ½ badyánu a špetka drceného kmínu
  • chleba na opečení
  • petrželka

1. Oloupeme cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Poté orestujeme na oleji s máslem do lehké zlaté barvy.
2. Přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme pivem, vývarem, přidáme koriandr a pomalu vaříme asi 15 minut.
3. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Zdobíme nasekanou zelenou petrželkou a kostkami opečeného nakrájeného chleba.