Nové pivní přírůstky

20.09.2012 20:00

Počátkem září jsem od rodiny dostal dva krásné koše s lahvovými pivy. Jeden, ten větší, obsahoval celkem 9 kousků exotických piv, ten menší čítal kousků 6. Celkem tedy 16 kousků, jeden byl v obou koších zastoupen dvakrát.

Po předběžném seznámení jsem si jednotlivá pivka nejprve vyfotil a poté jsem se jal zkoumat, cože jsou vlastně zač.
Vzhledem k tomu, že tato piva nejsou jen taková obyčejná na zahnání žízně, rozhodl jsem se, že je budu konzumovat vyjímečně. Některé kousky jsou totiž vysoceoktanové a to by nemuselo dobře dopadnout. Navíc piva mají datum spotřeby až do roku 2014, tudíž není kam spěchat,ale takto dlouho mi určitě nevydrží.
K těmto kouskům jsem přidal ještě dva další kousky, které mi přivezl syn z Belgie.

Seznam mých přírůstků je uveden níže s krátkou informací, kterou jsem vyšťoural na internetu.

Belzebuth - anglické, svrchně kvašené pivo, objem láhve 0,25 l, obsah alkoholu 13% obj. Jedno z nejsilnějších piv

Corsendonk - belgické pivo. Corsendonk Pater Dubbel je brown ale červenohnědé barvy, vysoce fermentované, dokvašující v lahvích, živé, s bohatou pěnou. Objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 7,5% obj.,

Cubanero Fuerte - kubánské pivo, objem láhve 0,35 l, obsah alkoholu 5,4% obj.,

Fraoch - Pivo původem ze Skotska. Typ piva Heather (vřesový) je nejstarší typ piva Ale, vaří se ve skotsku přes 4tis. let. Je vařen ze sladového ječmenu a vřesových květů.Objem láhve 0,35 l, obsah alkoholu 5% obj.,

Grimberden Optimo Bruno - belgické klášterní pivo. Speciál tmavě jantarové barvy, je charakteristický plnou hořko-sladkou vůní. objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 10%,

Chili Beer - mexické pivo s chili papričkou uvnitř láhve, objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 4,2%

Kelpie Seaweed Ale - skotské pivo  vařené s přídavkem čerstvých mořských řas rozdrcených na kaši, tyto řasy pochází z pobřeží Agryll. Pivo prochází konečnou velice jemnou filtrací. Celkově lze toto pivo charakterizovat jako čokoládový Ale s decentním přírodním mořským aromatem., objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 4,4% obj.

Piraat - belgické, svrchně kvašené pivo. Objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 10,5% obj. Pivo lehounce nasládlé chuti, která je bohatě vyvážena jadrnou hořkostí chmele.

Pearl Necklace Oyster Stout - americké pivo, ústřičný stout, objem láhve 0,335 l, obsah alkoholu 5,5% obj.

Aecht Schlenkerla Rauchsbier Marzen - spodně kvašené německé nakuřované pivo, objem láhve 0,5 l, obsah alkoholu 5,1%. Pivo měděně kaštanové barvy, vůně mísícího se uzeného pokrmu, sladu a táboráku. Středně plné tělo piva má sušší tóny.

Road Dog Porter - americké pivo, objem láhve 0,355 l, obsah alkoholu 6% obj.

Satan Red - belgické svrchně kvašené pivo jantarové načervenalé barvy (amber) dozrávající v lahvi, harmonicky vyvážená chuť mezi krémovým a silným aroma, sladká ovocná příchuť s vůní chmelu díky tmavému sladu, směsi koření a pravému Satan – kvasu. Objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 8% obj.

Tooheys New - australský ležák, objem láhve 0,375 l, obsah alkoholu 4,6%.

VIRU - Viru je kultovní estonský ležák s jemnou sladovou chutí a chmelovým aroma se stopami karamelu. Objem láhve 0,3 l, obsah alkoholu 5% obj.

Westmalle Trappist - tmavé belgické pivo, objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 7%. Trapistické pivo měděné barvy, které prochází druhotnou fermentací v lahvi. Pivo zakrývá krémová pěna s vůní sladu, jež na sklenici vykresluje nádhernou krajku. Jeho chuť je bohatá a komplexní, ovocná a kořeněná s koncem, který v ústech zanechává čerstvou hořkost. Toto pivo vyvážené kvality a jemnosti doznívá dlouze a suše.

Gruut Amber Ale - Speciální svrchně kvašené pivo. Pivo se vaří v pivovaru GRUUT podle nově objeveného původního středověkého receptu s přídavkem bylin, jejich složení je tajné. Na první dojem Vás zaujme poutavou a vskutku úžasnou měděnou barvou. Pod povrchem je však tento speciál charakteristický svoji úžasnou bohatou chutí s delikátním aroma. Objem láhve 0,33 l, obsah alkoholu 6,6% obj.