Archiv článků

VIŠŇOVÉ

13.01.2011 19:07
Tento recept vznikl jako pokus udělat pivo jiné, než-li klasické chuti. No prostě jsem se inspiroval belgickými speciály a jeden takovýto jsem se pokusil vyrobit v domácích podmínkách. Objem várky 10 litrů. Vařeno dekokčně na jeden rmut, svrchní kvašení. Slady: 2kg Český světlý (plzeňský) 0,2...

KRALUPSKÉ TMAVÉ

12.01.2011 20:40
Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní. Slady: Český světlý (plzeňský) - 4,43 kg Černý - 0,10 kg Mnichovský - 0,39 kg Průběh vaření, prodlevy, doba chmelovaru i použité kvasnice jsou stejné jako u Kralupského ležáku. Chmelení: 14 gramů Premiant + 21 gramů Žatecký...

KRALUPSKÝ PILSNER

12.01.2011 20:29
Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní. Slady: Český světlý (plzeňský) 4,43 kg Carapils - 0,25 kg Vídeňský - 0,25 kg Postup zpracování popsaný u Kralupského ležáku včetně chmelení, dávkování a kvašení.

KRALUPSKÝ LEŽÁK

12.01.2011 20:19
  Objem várky 20 litrů. Vařeno dekokčně na dva rmuty. Kvašení spodní. Slady: Český světlý (plzeňský) - 3 kg Caraaroma - 0,05 kg Carapils - 0,23 kg Vídeňský - 1,32 kg Vystírku provést do 16 litrů vody teplé 38 stupňů. Prodleva na 38 st. po dobu 20 minut. Ohřev na 52 stupňů, prodleva na teplotě...
Záznamy: 71 - 74 ze 74
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8