Nové pivní přírůstky

21.06.2013 00:00

Tentokrát mám tři nové přírůstky přivezené až z daleké Brazílie, přestože jeden kousek odsud nepochází.

A začnu právě tím, které odsud nepochází. Je jím jedno z nejznámějších španělských piv San Miguel.

Typem se jedná o Pale Lager s obsahem alkoholu 5,4 obj. %, poprvé uvařeným v roce 1957. Pivo s nevýrazným sladovým aroma, lehká sladová příchuť na počátku se pomalu přesouvá k mírně suché a chmelové chuti s jemným sladovým dozníváním bez výrazné hořkosti. Balení 0,25 litru.

Druhým pivem je Bohemia Pilsen. Je to první brazilské pivo plzeňského typu uvařené v roce 1853. Dodnes si zachovává svoje původní vlastnosti, vynikající kvalitu a jedinečnou chuť. Toto pivo má v Brazílii nejlepší pověst. Navíc je mezi čtyřmi nejprodávanějšími pivy vedle Nova Schin, Skol a Brahmy. Jeho vůně je nasládlá po použitém sladu, barva zlatavá, chuť je s jemným nádechem sladu a chleba. V ústech zanechává pocit lehkosti a svěžesti.       
Objem láhve: 355 ml, alkohol 5,07 obj.%.

Posledním brazilským kouskem je pivo značky Brahma Chopp. Pivo bylo poprvé vyrobeno v roce 1934 v pivovaru Companhia Cervejaria Brahma, založeném v roce 1888. Stejně jako u španělského piva San Miguel se jedná o typ Pale Lager s obsahem alkoholu 4,8 obj. %. Je to jedno z nejoblíbenějších brazilských piv. Jedná se o světlé, lehké pivo ve srovnání s plzeňským pivem, mezinárodně uznávané. Chuťově silné tělo, neutrálním aroma, méně hořké, v ústech klasická ležácká chuť. Obsah láhve 355 ml.